Listeners:
Top listeners:
MovRadio – Music Sounds Better in Mov! Music sounds better in MOV
Μια πολυτελής συλλογή με την τελευταία δημιουργική περίοδο του David Bowie (2002–2016) κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου από την Parlophone. Το box set έχει τίτλο I Can’t Give Everything Away και περιλαμβάνει remastered άλμπουμ, ακυκλοφόρητο υλικό, ζωντανές ηχογραφήσεις και ένα σπάνιο βιβλίο με σημειώσεις και στίχους του Bowie, επιμελημένο από τον στενό του συνεργάτη Tony Visconti.
Η συλλογή συγκεντρώνει τα τελευταία του άλμπουμ — Heathen, Reality, The Next Day (μαζί με το The Next Day Extra EP), καθώς και τις αυθεντικές εκδόσεις των Blackstar και No Plan EP. Όλα παρουσιάζονται σε remastered εκδοχές.
Το box set διατίθεται σε τρεις μορφές:
18 βινύλια
13 CD
Ψηφιακή έκδοση
Περιλαμβάνει επίσης:
Ζωντανές ηχογραφήσεις από το Montreux Jazz Festival του 2002
Ηχογραφήσεις από την περιοδεία Reality του 2003
Τη συλλογή Re:call 6, με 41 σπάνια κομμάτια, πολλά από τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε φυσική μορφή
Πριν την επίσημη κυκλοφορία, είναι ήδη διαθέσιμη για ακρόαση μια ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού “New Killer Star” από την AOL Session του Reality.
Ο Tony Visconti, εκτός από την παραγωγή των remasters, συμμετείχε και στη δημιουργία ενός πολυτελούς, σκληρόδετου βιβλίου που συνοδεύει τις φυσικές εκδόσεις. Περιέχει ανέκδοτες σημειώσεις, σκίτσα και χειρόγραφους στίχους του Bowie.
Αυτό το box set είναι ο έκτος τόμος της μεγάλης σειράς συλλογών που παρουσιάζουν ολόκληρη τη δισκογραφία του Bowie. Η σειρά ξεκίνησε το 2015 με το box set Five Years.
Μια νέα μόνιμη έκθεση για τον Bowie
Την επόμενη χρονιά, το Μουσείο Victoria and Albert (V&A) του Λονδίνου θα φιλοξενήσει το αρχείο του David Bowie, στο νέο David Bowie Centre, που θα βρίσκεται στο χώρο East Storehouse.
Η έκθεση ανοίγει το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και θα έχει δωρεάν είσοδο. Επιμελητές θα είναι προσωπικότητες όπως ο Nile Rodgers και το συγκρότημα The Last Dinner Party, που συμμετέχουν και σε σχετικό βίντεο για τη σημασία του αρχείου.
Ο Bowie και η εικόνα του
Ο David Bowie ήταν γνωστός για την ικανότητά του να αλλάζει συνεχώς καλλιτεχνικές ταυτότητες. Δημιούργησε σκηνικές περσόνες όπως ο Ziggy Stardust και ο Thin White Duke, εδραιώνοντας τη φήμη του ως καινοτόμου και απρόβλεπτου καλλιτέχνη.
Αυτό το στοιχείο της συνεχούς ανανέωσης αποτυπώνεται εντυπωσιακά στη συλλογή του V&A, με φωτογραφίες και προσωπικά του αντικείμενα.
Ένα πρώιμο παράδειγμα της θεατρικής του προσέγγισης είναι το εξώφυλλο του τρίτου του άλμπουμ, The Man Who Sold the World, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1971.
Η φωτογραφία του εξωφύλλου, από τον Keith McMillan, δείχνει τον Bowie να φορά ένα φόρεμα-αντρικού τύπου (man-dress), σχεδιασμένο από τον πρωτοποριακό σχεδιαστή Mr Fish, γνωστό για το στυλ της δεκαετίας του ’60. Η εικόνα είχε σκοπό να προκαλέσει και να θίξει ζητήματα ταυτότητας και φύλου.
Η φωτογραφία θεωρήθηκε υπερβολικά τολμηρή για την αμερικανική αγορά και αντικαταστάθηκε από ένα εναλλακτικό, καρτουνίστικο εξώφυλλο που απεικόνιζε έναν καουμπόι με όπλο.
Ωστόσο, ο Bowie συνέχισε να φορά το ίδιο man-dress στην πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ, προκαλώντας ποικίλες και έντονες αντιδράσεις — γεγονός που επιβεβαιώνει τη γενναία και ριζοσπαστική στάση του απέναντι στους κοινωνικούς κανόνες.
Συντάχθηκε από: george
MOVRADIO©2025